Vloerverwarming

Een warme vloer
voor iedere
situatie.

Efficiëntie en
comfort op
ieder vlak.


Bij vloerverwarming wordt de warmte direct afgegeven waardoor de ruimte gelijkmatiger en sneller voelbaar verwarmd. Traditionele convectieverwarming warmt juist alleen de lucht op. Warme lucht heeft als eigenschap dat het stijgt waardoor de temperatuur bij het plafond beduidend hoger ligt dan dicht bij de vloer. Gevolg: koude voeten en een warm hoofd. 

Lagere temperatuur

Vloerverwarming biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5oC onder de verwarmingstemperatuur in te stellen blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. Niet alleen de temperatuur is lager, maar ook je energierekening! 

Isolatie is de sleutel

Een goed functionerend systeem is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van je huis. Door eerst een goede isolatie aan te brengen beperk je het warmteverlies naar beneden. De vloer blijft de warmte hierdoor langer vasthouden. Vloerverwarming werkt nu eenmaal efficiënter met een goed geïsoleerde ondervloer. 

“Goede isolatie is dé
sleutel naar een efficiënt
werkend systeem.”

Energietransitie

We gaan in rap tempo van het gas en stappen over naar duurzame energiebronnen. De innovatie hierin gaat snel, maar we zijn eigenlijk pas net begonnen. Of het nu de renovatie van een oud of een geheel nieuw te bouwen huis betreft; onze systemen zijn al voorbereid op de toekomst om het maximale comfort te kunnen bieden voor jouw situatie, nu en in de toekomst.

Een duurzame woning

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, bijvoorbeeld bij een oudere woning, kan met extra isolatie en het eventueel installeren van wandverwarming toch een hoge warmteopbrengst gerealiseerd worden.

Altijd een passend systeem

De juiste vloerverwarming voor jouw situatie kiezen is simpel. Een verwarmingsvraag kan eenvoudig onderverdeeld worden in 3 categorieën: Nieuwbouw, Renovatie of Droogbouw.

Nieuwbouwsystemen kunnen rechtstreeks in de cementdekvloer worden geïnstalleerd. Hierdoor kan er meer massa worden verwarmd en is de warmteafgifte optimaal. Bij renovaties is het zaak dat systemen zonder verregaande ingrepen (zoals freeswerk) kunnen worden toegepast. De minimale installatiehoogte van deze systemen zorgt ervoor dat ze op een bestaande vloer en zelfs in de muur kunnen worden verwerkt. Hout en laminaatvloeren vereisen weer systemen die de temperatuur onder de 28oC houden in verband met de (natuurlijke) werking van deze vloertypes.

Download hier de keuzehulp voor het bepalen van het juiste systeem voor jouw situatie:

Renovatie

MAGNUM Mat

De MAGNUM Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren.

MAGNUM SlimFit

Met een opbouwhoogte vanaf 12mm is MAGNUM SlimFit een van de dunste systemen in zijn soort en is eenvoudig in de egalisatielaag of stucwerk te verwerken. Dit systeem is uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

MAGNUM FiberBoard

MAGNUM FiberBoard zijn 18mm vezel- en gipsplaten die worden gebruikt als drager voor de 12mm MAGNUM Tube. Door de eigenschappen laten de panelen toe dat de warmte zich effectief over de verwarmingsruimte verspreidt.

Infrezen

Om de MAGNUM Tube te leggen worden er eerst sleuven aangebracht in een bestaande vloer door middel van een freesmachine. Hierdoor is de totale opbouwhoogte van de nieuw aan te brengen vloer beperkt.

Nieuwbouw

MAGNUM Cable

Speciaal ontwikkeld voor installatie in cementdekvloeren. De onderlinge kabelafstand bepaald het vermogen per m2. Kies voor meer vermogen (snellere reactie, hogere temperaturen) of juist minder vermogen (constante of lage temperaturen).

MAGNUM Tube

Deze 5-laags vloerverwarmingsbuis wordt in eigen fabriek geproduceerd. Deze diffusiedichte buis is op verschillende manieren te verwerken en heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. De MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis is vervaardigd van een PE-RT type I.

Tackersysteem

Bij deze manier van vloerverwarming installeren, worden de buizen met behulp van Tackernieten op 20 of 30 mm dikke isolatieplaten bevestigd. Dit systeem is ideaal wanneer u een groot oppervlak van vloerverwarming en vloerisolatie wilt voorzien.

Noppenplaat

Speciaal ontworpen om de voorbereiding van de vloer voor het leggen van verwarmingsbuis te vereenvoudigen, waardoor de installatietijd vermindert. Tevens maken de noppenplaten het mogelijk om op een snelle en makkelijke manier vloerverwarmingsbuizen te bevestigen.

Droogbouw

MAGNUM Foil

De MAGNUM Foil verwarmingsfolie is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat. Dit flinterdunne vloerverwarmingssysteem (slechts 0,3 mm!) wordt aangestuurd door een digitale klokthermostaat met vloersensor.

MAGNUM HeatBoard E

Een 12 mm elektrisch systeem dat direct toepasbaar is onder hout, parket of laminaat. De systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd waarna de HeatBoard Cable in de kabelgoten wordt geklemd.

MAGNUM HeatBoard W

Een 18 mm watergedragen systeem dat direct toepasbaar is onder hout, parket of laminaat. De systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd waarna de buis in de kabelgoten wordt geklemd.

MAGNUM DryFloor

MAGNUM DryFloor is direct toepasbaar onder zwevende hout-, parket- of laminaatvloeren. De aluminium Omega-profielen verspreiden de warmte over het vloeroppervlak en worden in de droogbouw-isolatieplaten geplaatst.